Moncada celebra la festivitat de Santa Cecíllia

wcecilia14MARGARETO,N

Aquest cap de setmana se celebra la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics. Per a commemorar-ho el Centre Artístic Musical i La Unió Musical han previst una sèrie d’actes.

El divendres comencen les festivitats importants, hi hauran audicions organitzades pel Centre d’Estudis musicals “Mestre Palau”. També es traslladarà la Santa del CAMM a la casa de la ceciliera Major: Regina Suay.

El dissabte 22 hi hauran castells inflables, el lliurament d’insígnia per part de l’Ajuntament, la projecció del documental del centenari al saló d’actes i el concert de Santa Cecília i la presentació dels educands que enguany entren a la banda i a l’orquestra. Al finalitzar hi haurà un “Vi d’Honor”.

La jornada del diumenge estarà protagonitzada per la recollida dels educands i de les clavariesses, la missa solemne cantada per la Coral de Moncada i el dinar de Germanor de LÀtzucat. Els actes conclouran amb la missa de tots els difunts del dilluns 24 i l’obra de teatre “Gorditas” el Dissabte 29.

La Unió Musical traslladarà la imatge de la patrona acompanyada per la Banda Simfònica i els anders de Santa Bàrbara. La jornada finalitzarà amb un sopar per a socis i simpatitzants. El diumenge s’assistirà a una missa i posteriorment, s’asistirà a un dinar.

El passat diumenge 16 La Unió Musical de Moncada va iniciar el seu calendari d’actes amb el concert de la banda simfònica de la Unió Musical, baix la direcció de Vicent Roig. Aquest dia també es va presentar la nova musa de la música, Anabel Martín Alarcón i es va fer un reconeixement especial als músics i cecilieres que van entrar a la banda fa 25 anys. També es va aprofitar per a celebrar la cerimònia d’entrada dels educands de la banda titular i la banda juvenil.

Cal destacar que les festivitats van arrancar amb la inauguració del curs escolar que es va celebrar al Conservatori Professional de Música Ciutat de Moncada. A més, es va entregar els instruments als nous alumnes i el reconeixement als millors expedients del curs passat. Al cine, es van reproduir pel·lícules dirigides al públic infantil i exhibicions d’escacs.

Per part del Centre Artístic Musical, el dissabte 15 es començà amb un sopar de pa i porta organitzat per les cecilieres i una festa dels músics al CAMM organitzada pels músics. El dilluns 17 de novembre es realitzaren tallers i berenar i un taller de “còctels de cinema”. Al dia següent, es repetiren els tallers i el berenar de les cecilieres. Dimecres dia 19 es va fer una conferencia de “Musicoterapia i medicina natural amb tècniques de relaxació´” a càrrec de José Miguel Moreno al saló d’actes del CAMM. El dijous, s’organitzà una altra conferència anomenada “La llei de l’amor” per part de Vicent Guillem també al saló d’actes.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas