PP i PSOE aproven refinançar el deute de Moncada

wplenoextra142n PQPI

Amb els vots a favor del grup popular i del PSOE, l’abstenció de Compromís i el vot en contra d’EUPV es van aprovar en el ple extraordinari del 13 de novembre les adjudicacions de dos préstecs (d’1.051.642,74€ i de 2.412.386,41€) amb les entitats bancàries BBVA i Caixa Popular, respectivament.(Veure vídeo)

Aquests préstecs permetran a les arques municipals una reducció d’interessos i un estalvi net d’uns 260.000€. Es tracta de refinançar el deute que contragué el Consistori amb Bankia en el 2012, amb altres dos préstecs amb motiu del Pla de Pagament a Proveïdors. Els terminis d’amortització arribaran fins a juliol de 2022.

La socialista Conxa Andrés explicà que votaven a favor per l’estalvi que suposaria, però va reconéixer que si s’ha hagut de demanar préstecs és perquè no s’ha gestionat bé. Va demanar també que els diners que s’estalvien, que s’utilitzen per a a atendre necessitats imprescindibles i no es gasten en qüestions capritxoses o innecessàries.

Compromís justificà la seua abstenció reconeixent que, evidentment, hi haurà un estalvi, però que «se’ns han furtat ja molts diners» amb la quantitat tan elevada d’interessos pagats a Bankia.

El Sr. Gallego, del grup popular, remarcà que «amb la merma d’ingressos seguim mantenint els servicis. Quan s’ha anat generant deute s’ha fet per a mantindre servicis bàsics». El representant d’EU, Sr. Conejero, per la seua part, li va respondre que «mantenen els servicis, però apujant les taxes» i va acusar a l’equip de govern de «despilfarrar».

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas