L’IES presenta una exposició d’escriptores oblidades

Amb el nom de “Museu de les escriptores oblidades” l’alumnat de valencià de 2n de batxillerat, coordinat per la professora Lara Domingo del Tierno, presenta l’exposició interactiva amb motiu del dia de la dona.

Aquesta exposició té un doble propòsit. En primer lloc, volen visibilitzar el treball d’escriptores d’arreu del nostre territori. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori. En segon lloc, el projecte està pensat amb la finalitat d’ajudar l’alumnat de 2n de Batxillerat a preparar un apartat de literatura de les proves PAU que té a veure amb escriptores en llengua catalana de l’època de la postguerra i actuals.

Cada punt de l’exposició compta amb dues parts. Per una banda, l’alumnat ha fet una creació visual i artística lliure sobre l’autora que li haja tocat. Per una altra, s’inclou un codi QR a cada peça que dirigeix a informació sobre la vida i obra de l’autora.

Les escriptores que hi apareixen son les següents: Matilde Llòria, Ana Maria Ibars, Maria Mulet, Beatriu Civera, Sofia Salvador, Anna Rebeca Mezquita Almer, Maria Beneyto, Carmelina Sánchez Cutillas, Caterina Albert, Maria Aurèlia Capmany,
Mercè Rodoreda, Maria-Mercè Marçal, Anna Moner, Isabel Clara-Simó, Raquel Ricart, Maria Antònia Oliver, Gemma Pasqual, Carme Miquel, Encarna Sant-Celoni.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas