Una alumna de El Tierno guanya el concurs gràfic “Matechicas” organitzat per ESTALMAT

P. ALCAYDE i E. NAVAS

westalmat18 webEl jurat del concurs de Disseny Gràfic “Las matemáticas es cosa de chicas” organitzat per ESTALMAT CV, amb l’objectiu de fomentar les matemàtiques entre les xiquetes ha atorgat el premi al millor disseny a Paula Alcayde Peydro, alumna de 2n d’ESO de l’IES Enrique Tierno Galván de Moncada amb la fotografia següent: “Mi primera pasión”.

Amb la foto s’ha elaborat el cartell que anuncia les jornades en què participarà el professorat de matemàtiques a València els dies 2, 3 i 4 de març de 2018 en l’XI Seminari sobre activitats per estimular el talent precoç en matemàtiques i la XV Reunió Nacional del Projecte ESTALMAT, organitzat amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló.

El fòrum servirà per presentar noves activitats per part del professorat de les diferents seus del projecte ESTALMAT i debatre sobre la seua validesa per aconseguir l’objectiu d’estimular el talent precoç en matemàtiques. El seminari està obert a la participació de tot el professorat en general.

En 1998, la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals va engegar en la Comunitat de Madrid el projecte ESTALMAT (Estímul del Talent Matemàtic) amb l’objectiu de detectar, orientar i estimular el talent matemàtic d’estudiants de 12 i 13 anys. Des de llavors, el projecte, concebut pel professor Miguel de Guzmán, ha tingut un gran acolliment i una contínua expansió.

En l’actualitat hi ha un total d’onze seus: Andalusia Occidental, Andalusia Oriental, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella La Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia i Illes Balears. A partir de 2004 es va considerar enriquidor organitzar una trobada entre el professorat dels diferents projectes per a intercanviar experiències i recursos emprats.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas