Taula redona sobre els drets de la dona en l’Ajuntament de Moncada

wmesaEn el marc de les Jornades de la Dona, impulsades per l’Ajuntament de Moncada i associacions i entitats municipals en commemoració al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es va celebrar durant la vesprada del dilluns 26 la Taula Redona titulada “Els drets de la dona en la societat actual”.

L’acte va comptar amb la Sra. María Such Palomares, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere i la Sra. Rosa de Falastín Mustafá Àvila, Diputada en Corts Valencianes, com invitades; junt amb la Sra. Amparo Orts Albiach, Alcaldessa de la ciutat i la Sra. Feli Bondia Moreno, Regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de Moncada.

Durant la vesprada es va debatre sobre els drets de la dona. Un tema ampli que es va focalitzar en l’àmbit sociolaboral. “Les dones som la mitat de la població i de la imaginació, però no la mitat del poder. El sostre de vidre i la discriminació vertical no ens deixen pujar del tot”, van ser les paraules de Feli Bondia, que van servir per a introduir el tema i invitar a l’intercanvi d’idees, opinions i solucions.

María Such va assenyalar la necessitat d’impulsar i desenrotllar polítiques que atenguen al principi d’igualtat d’oportunitats i afavorisquen la integració sociolaboral i la participació de la dona en la presa de decisions. “Per que les dones ocupen espais públics és necessari generar eixos espais i també els perfils necessaris perquè les dones puguen accedir a ells”.

Al seu torn, Orts va aprofitar l’ocasió per a presentar la «Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració Local». Una iniciativa promoguda per AVIVA Moncada, l’Agència de Promoció de l’Ús del Valencià de l’Ajuntament de Moncada, coordinada per la Regidoria de Normalització Lingüística.

La vesprada va acabar amb el recital de poesia a càrrec de Carmen Arnau, acompanyada del violí de Nerea Tomás.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas