Els calavaris de San Vicent celebren la festivitat del seu patró

wsanvicent15Durant aquests dies els xiquets van gaudir de jocs populars, concursos de dibuix, cavalcada i la tradicional representació del Miracle de Sant Vicent Ferrer “L’home que vengué la seua ànima”.

Els 29 xiquets i xiquetes que enguany formen la clavaria de Sant Vicent han culminat les celebracions en honor al seu patró amb solemne processó. La clavaria va iniciar el dia festiu des de primera hora del matí amb un cercavila fins l’església de Sant Jaume, acompanyats de la banda de música, que va amenitzar el recorregut baix un ambient festiu.

Al voltant de les onze es va oficiar la missa en la qual participaren activament els més menuts amb les seues ofrenes i després de l’eucaristia s’ha realitzat el tradicional sorteig de la medalla del Sant entre els infants que formen la clavaria i que en aquesta ocasió va correspondre a la xiqueta Sofia Belenguer. Un cop va finalitzar la part més solemne de la celebració els més de 300 assistents assistiren a la mascletà que es va disparar a la plaça de Sant Jaume. Acompanyats d’amics i familiars els protagonistes de la festa disfrutaren durant aquestes pasqües de unes jornades plenes d’activitats, jocs, concursos, música i ambientació.

A última hora de la vesprada els clavaris van assistir en cercavila des del domicili de la clavariessa major, que aquest any ha correspongut a la xiqueta Claudia Torres Pedruelo, fins a l’església per a donar inici a la processó que va recórrer els principals carrers de la localitat. En ella van participar a banda dels clavaris, la regina de les festes, Paula Alabau Escribano i les seues dames de honor. Amb aquest últim acte es va posar punt i final a les celebracions de San Vicent Ferrer de Moncada.

“La festa dels xiquets”

Les celebracions van començar el passat dijous 9 d’abril amb un concurs de dibuix en el Mercat Vell, a més de l’esmorzar i globotà per a terminar el primer dia d’activitat. A més, també varen disfrutar d’una sessió de cine infantil, oferida per l’ajuntament, i berenar per als assistents. Durant el cap de setmana ha tingut lloc una Gimcana i també parc infantil, però sense cap dubte, un dels actes centrals de les festes de Sant Jaume han sigut les Representacions del Miracle, que cada any duen a terme els clavaris en el Centre Cultural Blasco Ibañez on enguany s’ha representat el Miracle de “L’home que vengué la seua ànima”.

 
Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas