Moncada ret homenatge a 12 dones representatives de la ciutat

wdones18À.GÓMEZ, M.HERVÁS

El dijous 22 de febrer el Saló de Plens de l’Ajuntament de Moncada va acollir la presentació de les Jornades de la Dona, un programa d’actes i activitats en commemoració al 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Amparo Orts Albiach, Alcaldessa de Moncada i Feli Bondia, Regidora de l’àrea d’Igualtat i Diversitat, junt amb la Tècnica de Servicis Socials Especialitzats i la Tècnica d’Igualtat, van donar veu a la programació, que es desenrotllarà entre el 22 de febrer i el 25 de març.

L’acte va continuar amb un càlid homenatge a 12 dones de la ciutat que per la seua trajectòria de vida o per la seua obra personal han contribuït a la lluita per la igualtat. Dones de diferents edats amb vides i vivències personals diferents. Des d’Empar Delgado, procedent de l’àmbit cultural i literari i exemple de superació personal i professional, a les jovens i xiquetes de l’Equip Esportiu Fènix, que representen la importància que adquirix la visibilització de la dona en l’esport en benefici d’una igualtat efectiva en tots els àmbits.

Les Jornades, Organitzades per l’Ajuntament de Moncada i associacions i grups d’àmbit local, proposen actes i activitats que busquen promoure la reflexió activa sobre les condicions de vida i treball de la dona. Exemple d’això és la Primera Marxa per la Igualtat, amb el lema: “Igual treball, igual salari”.

Finalment, el Grup de Teatre de l’Associació d’Ames de Casa Tyrius de Moncada va posar fi a la vesprada amb un recital de poesia que va reflectir la voluntat de transformació present en els moviments de dones.

Al llarg de les dues pròximes setmanes tindran lloc diverses activitats que tenen com a objectiu principal promoure la igualtat entre homes i dones.

La programació és molt variada i es comptarà amb tallers de diferent tipus: des de conferències a taules rodones a la primera marxa per la igualtat que tindrà lloc el 3 de març.

També se celebrarà la tradicional concentració a la Mediterrània el 25 de març.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas