El Tierno es concentra contra les agressions homòfobes i demana «un altre centre i més recursos»

Demanem un altre centre educatiu i més recursos, per a poder atendre el nostre alumnat i tindre una educació pública valenciana de qualitat.

Des de l’IES Tierno Galvan de Montcada volem manifestar el nostre més rotund rebuig a la greu agressió lgtbifòbica a un docent, ocorreguda a l’IES Les Alfàbegues de Bétera, per part d’un nombrós grup d’alumnat.

El personal docent i de serveis, i l’alumnat volem traslladar tota la nostra solidaritat al professor agredit i a tota la comunitat educativa del centre per a lluitar contra les agressions als centres educatiu.

Des del nostre institut refermem la nostra lluita contra qualsevol mena de discriminació, per orientació sexual, per gènere, per motius lingüístics. La xenofòbia, l’homofòbia, el masclisme, el supremacisme són el mateix: fomenten l’odi i la divisió.

També volem instar a la Conselleria d’Educació perquè dote del personal i del professorat necessari per atendre en millor condicions el volum d’alumnat que duplica les possibilitats dels centres. De fet, l’IES Les Alfàbegues es troba saturat i massificat, amb 1000 alumnes quan està pensat per a 500. Això mateix passa al nostre centre, al Tierno, i per això demanem un altre centre educatiu i més recursos, per a poder atendre el nostre alumnat i tindre una educació pública valenciana de qualitat.

Per sort, fets com aquests no són habituals en els centres educatius, però malauradament, una agressió tan greu com aquesta no és casualitat que s’haja produït en un context polític com l’actual, amb l’auge de determinada ideologia que fomenta aquests comportaments i no respecta cap fet diferencial. No només cal mostrar el nostre rebuig cap a aquelles persones que realitzen les agressions, sinó cap a aquells partits i persones que les justifiquen i les animen.

No tolerarem cap mena de discriminació, ni per raó de gènere, de llengua, d’origen, de religió, de sexe o d’edat, de discapacitació, d’orientació sexual. Tolerar aquestes discriminacions és emparar-les i justificar-les, i no podem ser-ne còmplices. No es pot baixar la guàrdia i cal mantindre i, si s’escau intensificar, el magnífic treball que estan realitzant els centres educatius vers el respecte cap a la diversitat sexual i cap a qualsevol altre tipus de diversitat.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas