L’Ajuntament realitza un estudi sobre el risc arbori a Montcada

warbreDurant el mes de maig, l’Ajuntament de Montcada ha realitzat una avaluació del risc arbori a la població. La iniciativa té com a objectiu previndre la caiguda d’arbres, fet que actualment representa un problema important per al medi ambient i també per a la ciutadania. Aquest estudi es va realitzar mitjançant exploracions visuals i estructurals. Per dur-lo a terme, es van basar en les dades dels arbres, el seu aspecte extern, etc. D’aquesta manera, l’objectiu fonamental de la investigació és evitar possibles danys materials i, sobretot, humans.

Així, segons aquest estudi, podem afirmar que algunes de les malalties actuals que afecten la pèrdua de la nostra vegetació són degudes a virus -que provoquen deformacions en les fulles dels arbres-, bactèries i, fins i tot, fongs, que apareixen sobre els troncs i les branques dels arbustos més envellits.

 

Les principals malalties que afecten les nostres plantes són degudes a factors biòtics –pertanyents als éssers vius-, encara que també en trobem de tipus abiòtic, causades per la temperatura, la humitat, etc.

Entre les espècies més afectades es troben les palmeres que, als darrers temps, s’han vist molt perjudicades per l’atac del morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus). Aquest insecte constitueix una greu plaga per a les palmeres ja que les seues larves causen un efecte letal en la planta: la devoren des del seu interior, provoquen la caiguda de les fulles i, finalment, la mort de la planta.D’altra banda, la coneguda com a malaltia del nematode (Nematoda) ha danyat ja molts pins. Aquesta afecció pot provocar la mort sobtada dels arbres afectats, que apareixen sans a principis d’estiu i moren a finals d’octubre, amb un característic fullatge marró vermellós.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas