Jordi Tormo presenta la seua obra sobre Ovidi Montllor

wimatge acte ovidiL’escriptor alcoià Jordi Tormo va presentar ahir a l’Ateneu de Moncada el llibre Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, amb pròleg de Feliu Ventura. En acabar la presentació, el públic va assistir a un recital de poemes del prolífic artista.

L’esdeveniment s’emmarca dins els nombrosos actes que se celebren enguany arreu del territori valencià per tal de commemorar el 20è aniversari de la mort d’Ovidi Montllor (Alcoi, 1942- Barcelona, 1995). Cantant, actor, músic, poeta i, en definitiva, un genial creador que va ser membre actiu i destacat dels moviments populars que reviscolaren la cultura i les lletres valencianes.

 

Per a la nostra història queden els seus treballs musicals com ara La fera ferotge (1968), Un entre tants… (1972) o Crònica d’un temps (1979), per citar-ne alguns, juntament amb l’excel·lent treball de rapsòdia i recuperació de poetes emblemàtics com Salvat-Papasseit o Vicent Andrés Estellés, tasca esta última que, acompanyat de la guitarra del gran Toti Soler, sostindria fins als darrers dies.

La interpretació, al teatre i al cinema, fou una altra de les disciplines que va integrar dins el seu treball artístic i intel·lectual: Furtivos (1975), L’obscura història de la cosina Montse (1977) o Companys, procès a Catalunya fan palés el seu impagable talent creador.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas