L’Ajuntament de Moncada presenta el llibre Tresors del Patrimoni Imatger

llibreEl passat dissabte 1 de desembre l’Ajuntament de Moncada va acollir l’acte de presentació del Llibre Tresors del Patrimoni Imatger Moncadí dut a terme pel professor de l’IES Tierno Galván Joan Bautista Tormos Capilla. La publicació compta amb un pròleg escrit per un expert en la temàtica imatginera, Dr. Antonio Bonete Salamanca, i continua amb un prefaci de l’autor del text. (Veure video)

El primer gran apartat del volum està dedicat a Moncada: Ciutat Arxiprestal de L’Horta Nord de València. La segona part es centra en el títol Moncada: Bressol i últim estatge de grans escultors imatgers valencians. 
En últim terme l’obra presenta un annex amb documents re- lacionats amb l’activitat acadèmica i professional dels imatgers moncadins.

 

Una investigació molt elaborada de més de tres anys
L’obra és el resultat d’una llarga investigació, que començà a Octubre de 2009 i que finalitzà tres anys després, que ha permès entre altres coses traure de l’anonimat una de les talles més venerades per la població de Moncada.

A més, aquesta publicació també ha permès donar a conèixer la figura d’un dels moncadenses més il·lustres, l’escultor Francisco Llorens Ferrer, a qui l’alcalde Juanjo Medina, es va comprometre a dedicar un carrer i que curiosament el proper any se celebrarà el 50 aniversari de la seua mort. El llibre està a la venda i es pot trobar a les llibreries de Moncada.

Al finalitzar la presentació el escultor Jose Ángel Dies Caballero va dir “es sorprenen tota la informació es presenta al llibre. Es una observació molt interesant amb un entusiasme que contagia. Ha sigut molt agradable”.

Ricardo Rico Tormo, el reconegut escultor en actiu, va ressaltar que “el treball trau a la llum molts escultors imatginers que eren desconeguts, seran per fi reconeguts i re­ cordats i passaran a la historia».

Antonio Bonet Salamanca, Dr. En Història de l’Art i prologuista del llibre va dir “No abundan este tipo de trabajos tanto de investigación documental como propiamente de campo. Afirmó que “el libro presentado por Tormos reco­ ge la obra de unos artistas que representan lo mejor de la imaginería valenciana”.

El alcalde, Juan Jose Medina, va manifestar quer “Juan i jo tenim una passió comú per Ponsoda. El llibre afegeix al­ tres escultors que tenen una importància vital en la nostra historia”.

Per últim el autor del llibre Juan Bautista Tormos Capilla va declarar “he quedat molt content del treball. He conegut a gent molt interessant que me ha facilitat informació inèdita. El objectiu de donar a conèixer la ciutat arxiprestal de Moncada i el seu patrimoni imatger està mes que cobert. Tenir a Jose Angel Díez Caballero, a Josep Maria Rausell i Sanchis, a Ricar­ do Rico Tormo i el catedràtic Antonio Bonet es un privilegi per a Moncada».

Per la seua banda el escultor Josep Maria Rausell i San-chis va comentar “el professor Tormos es una persona polifacètica que té una molta capacitat. El seu llibre per a Moncada es un patrimoni que quedarà sempre».

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas