II Jornades de Portes Obertes al jaciment ibèric d’El Tòs Pelat


wtospelat2L’Ajuntament de Moncada, a través del Museu Arqueològic Municipal, ha organitzat per al pròxim dissabte 1 i diumenge 2 de desembre una sèrie d’activitats dins la celebració de les segones Jornades de Portes Obertes del Tòs Pelat.

El dissabte 1 de desembre a les 19:00h és farà una Conferència: “Projecte bibliogràfic de col·lecció de Quaderns d’Història del Museu Arqueològic Municipal de Moncada” a càrrec de Josep Maria Burriel Alberich, director del Museu Arqueològic Municipal al Saló de Plens de l’Ajuntament de Moncada.

El diumenge 2 de desembre a les 11:00h és farà una Passejada cap al Jaciment Ibèric del Tòs Pelat amb eixida a l’Ermita de Santa Bàrbara. A les 11:30h Visita-parada al camí ibèric dels Fornets. A les 12:00h Arribada al Jaciment i inici de les visites interactives a l’interior de les Cases ibèriques (1 i 3). Allí es faran uns tallers infantils i juvenils: de ceràmica, de numismàtica, escriptura i photocall iber.

Els veïns i veïnes que participen podran conèixer una petita part d’aquesta ciutat ibèrica que va estar habitada entre els segles VI i IV abans de Crist. Al jaciment es poden visitar dues cases i part del sistema defensiu que envoltava el poblat. Es tracta d’un espai cultural de l’Horta Nord de gran vàlua natural i paisatgística que forma part de la Ruta dels Ibers de València.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas