Compromís qualifica de “medinada” la suspensió de l’últim ple municipal

cristina nogueraComunicat de Compromís Montcada després de la suspensió del Ple del 31 de Març 2016.


Per a nosaltres l’actuació de l’equip de govern fou irrespectuosa, desmesurada i orquestrada al to de la política més vella i pastosa. Per això, volem des de Compromís fer constar el següent:

1.-L’equip de govern (PSOE, Guanyem i Acord Ciutadà), fent el que podríem qualificar de «medinada», va rebentar el Ple de manera assajada, preparada i mentint els veïns i veïnes ja que disfressat d’una aparent espontaneïtat, tot el que es digué, des de la primera fins a l´última paraula estava perfectament filat, estructurat I fins I tot redactat.

2.-El Ple es va suspendre sense necessitat i de manera molt irrespectuosa tant per als regidors de l´oposició (que observàvem l’espectacle atònits pel que estava passant) com per als veïns i veïnes de Montcada i per als treballadors i treballadores del Centre Especial d´Ocupació (aquest ple, buit de treball, ens va costar més de 4.000 euros) i després no hi ha hagut interés per buscar cap fórmula creativa ni imaginativa per a injectar 100.000 € per a salvar el Centre Especial d´Ocupació sense que supose una aportació directa des de l’Ajuntament.

3.-Compromís és un partit democràtic que es nega a fer judicis paral·lels. Som un partit que respecta els drets fonamentals, i un és la pressumpció d´innocència. Considerem necessària una sentencia judicial ferma abans d’incriminar i qualificar de corruptes els regidors i regidores del PP que seran investigats pel fiscal. Recordem que el fiscal, a més a més dels regidors/res també investigarà pel mateix motiu, tres veïns del poble que pertanyien al Consell d´Administració de PEMSA. Si n’assenyalem uns com a corruptes, també estem fent-ho amb els altres. Quan l’equip del govern diu que els regidors del PP són una vergonya per a aquest poble, també els ho està dient als veïns implicats i a tots els tècnics de l’Ajuntament que feren informes favorables sobre aquesta actuació. En aquests moments la prudència, i el respecte a la justícia és el que ens marca el camí. L’equip de govern NO ens tindrà al costat ni per a dur a terme juís al marge de la llei, ni per a suspendre plens sense motius, ni per a fer teatres als quals no ens convida a assajar i després ens critica per no haver-hi participat.

4.-Compromís al 2013, encapçalat per les regidores Núria Guillen i Cristina Noguera, va denunciar, davant el jutjat, la nefasta gestió que el PP estava fent a l´Ajuntament de Montcada, més concretament en l’empresa municipal PEMSA, on ens impedia vore expedients, comptes, factures i qualsevol documentació. La lluita de Compromís, contra la gestió del PP, no la necessitem justificar. A totes eixes persones que ens diuen que fem la pinza amb ells, sols els recomanem que visualitzen cadascun dels plens passats a vore quines regidores de la corporació actual eren més fermes i dures contra l’equip de govern del PP. Els regidors i regidores de Compromís, continuarem així de ferms davant qualsevol il·legalitat, la faça qui la faça, el que no farem serà promoure ni incitar l’insult, els crits i els menyspreus entre el públic que va a un ple.

5.-Considerem que l’equip de govern va fer esclatar els ànims entre el públic i suspengué el Ple amb un objectiu clar: justificar el tancament del Centre Especial d’Ocupació per la nefasta política del PP i desmarcar-se per tant, de qualsevol responsabilitat. Efectivament el PP ha arruinat el nostre poble, ha realitzat una gestió indigna d’una política que ha d’estar al servei del poble, però el tancament o no del Centre, depen únicament i exclusivament de LA VOLUNTAT POLÍTICA DE L’EQUIP DE GOVERN. No és una qüestió d´economia, és una qüestió de voler solucionar-ho. En aquests moments, el Consell de PEMSA, ha decidit, assessorat pels advocats, fer un ERE, però això no vol dir que el Centre no es puga rescatar. Compromís, tot i no formar part de l’equip de govern i estar en l´oposicio (per tant, sense cap poder de decisió ni de maniobra en l’Ajuntament) hem fet tots els esforços pel tal que el Centre Especial d´Ocupacio es poguera i es puga rescatar; vam ser els primers que ens moguérem i férem gestions per a salvar-lo, així hem mantingut reunions amb el conseller d’Economia, Rafa Climent, amb els sindicats i amb els treballadors i treballadores. La conclusió i informacio que obtenim en cadascuna d’aquestes reunions és la mateixa: LA VOLUNTAT DE L´EQUIP DE GOVERN ÉS L’ÚNIC QUE PODRÀ SALVAR EL CENTRE ESPECIAL D’OCUPACIÓ. És per açò, senyors i senyores de l’equip de govern que està a les seues mans passar a la història com el partit que va salvar-lo o tancar-lo. Assumisquen les seues responsabilitats i la seua inacció política al respecte. És insuficient l´esforç que han fet. Ens continuaran tenint al costat, com fins al moment, per a reobrir-lo, però no per a «tirar balons fora» i eludir la seua responsabilitat en el procés.

6.- Compromís volem denunciar públicament i fer saber a la ciutadania, l’ocultació d’informació i la manca de transparència que l’equip de govern té amb els nostres regidors/es i amb els membres del Consell d´Administració de PEMSA. En cap moment es va informar a este consell de PEMSA, a pesar de les múltiples reunions que s’han fet, que l’alcaldessa havia denunciat o volia denunciar davant la Fiscalia la hipoteca d’uns terrenys per part de la Mercantil. El nostre dret de ser informats és vulnerat continuament. Tampoc ens han informat de la «presumpta trama» que segons va dir l’alcaldessa al Ple, es pot entrevore en tots aquests fets. Entenem que qui pronuncia aquestes paraules és perquè té una informació que lluny de ser privilegiada ha d’estar a l’abast de tots els membres de la Corporació per lleialtat institucional. L’equip de govern NO ens dóna informació, però després ens critica per NO fer-los costat. Deixen de tirar-li la culpa a Compromís de la seua inoperància i governen amb responsabilitat i eficàcia.

7.- Tindre memòria històrica i reconéixer els errors és el primer pas per a millorar i avançar. L’atac de la senyora alcaldessa, Amparo Orts, al senyor Pablo Iglesias i per tant a tota la militància de Podemos, ens va paréixer no sols ofensiu sinó fora de lloc en un Ple on el punt que es tractava era la investidura d´un nou regidor. Senyora Amparo Orts, no sols la calç que envoltava els cossos de Lasa i Zabala, sinó els fons reservats, Filesa (finançament il·legal del PSOE) , el GAL, les preferents, els ERE (expedients de regulació d’ocup) d’Andalusia, etc. formen part del passat i del present del Partit Socialista. Acceptar aquest fets i assumir responsabilitats és clau per a no repetir tants errors.

8.-Finalment recordem al PSOE que governa gràcies als vots de Compromís, nosaltres estem en l’oposició i que la nostra funció és fiscalitzar el seu treball. Recordem al PSOE, que a Montcada no va ser possible cap Pacte del Botànic, ja que, la seua incapacitat per a pactar i fer una anàlisi política de la situació del poble ho va impedir.

Recordem al PSOE que fa 10 mesos poc els importava que el PP tornara a governar el nostre poble. NO recorden les paraules de Concha Andrés???
» O los socialistas tenemos los 4 años de Alcaldia, o que gane el PP»

Que mal és no tindre memòria!!!

COMPROMÍS MONTCADA

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas