Rebutjada la moció socialista que sol•licitava la derogació del decret de “copagament” de discapacitats i dependents

wpleoct1412n PQPI

En el ple municipal del 29 d’octubre el PSPV-PSOE va sol·licitar que la Generalitat Valenciana no recórrega la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la CV que el passat 7 d’octubre anul·lava el decret del Consell que des de gener regula el ”copagament” de persones discapacitades i dependents. A més va demanar la seua paralització de forma immediata. (Veure vídeo)

La resta de grups de l’oposició van recolzar aquesta moció socialista tot remarcat, per part d’EU, que més que “copagament” es tracta d’un “recopagament” perquè abans ja es pagava. Compromís també va recordar que el Consell ha gastat molts diners en projectes absurds i costosos mentre es deixa desprotegits els sectors socials més febles.

Des del grup popular van proposar una esmena a la totalitat a aquesta moció i van insistir que el decret derogat no diu si l’usuari ha de pagar o no el servici, sinó que en lloc de “preu públic” se li ha de dir “taxa”. A més la portaveu popular va llegir l’article 33 de la llei de Dependència presentada pel PSOE en l’any 2010 on ja s’anunciava que es podia fer un copagament segons la capacitat econòmica de l’usuari. Per tant, des del grup de govern es pregunten que si quan isqué la llei de Dependència el grup socialista opinava que cap usuari havia de pagar, per què no ho digueren en aquell moment i per què no recorregueren esta llei.

La Sra. Verdeguer, del grup socialista, va recordar que moltes famílies, per no poder pagar els centres, trauen els seus familiars i normalment recau sobre les dones la seua atenció, per la qual cosa “s’incidix també en la desigualtat de gènere”. A més “s’està posant en perill l’autonomia de les persones ateses, els llocs de treball, la supervivència de molts centres, la sostenibilitat del sistema de serveis socials en què les famílies ja participaven , però amb quantitats més assumibles, no com les d ‘ara”.

La socialista Concha Andrés va demanar directament a l’alcalde que s’abstinguera en la votació i no votara en contra, ja que considera que el Partit Popular l’únic que pretén és allargar els terminis, que se seguisca aplicant el decret, “que la gent continue pagant i qui no pot pagar que responga amb el seu patrimoni”.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas