Pares i alumnes es manifesten pel transport escolar a Moncada

wtransportescolarIIPares, mares i alumnes dels col·legis Blasco Ibáñez i Trenco de Moncada es manifesten pels carrers de la població per reclamar el transport escolar. Equipats amb jupetins fluorescents i  al crit de “¡autobús, autobús!, queremos autobús” han parat a la porta de l’Ajuntament i han tallat el trànsit durant uns minuts, cosa que ha provocat una discussió entre els pares, la Policia Local i la Guàrdia Civil.

Les forces de seguretat els han informat que estaven fent una manifestació sense permís, perquè no ho havien comunicat amb antelació a la Delegació de Govern, per tant, estaven cometent una falta. Els pares, per la seua banda, han dit que “estaban cumpliendo el mandato de la Consellería de Educación, llevando a sus hijos andando en línea recta hasta el colegio y que no entendían si cada día tenían que pedir permiso para llevar a sus hijos al colegio”.

Els CEIPs Blasco Ibáñez i Trenco han començat aquest nou curs sense el servei de transport escolar. Els nous requisits marcats per la Conselleria d’Educació per comptar amb autobús, han fet que molts alumnes es queden fóra i, per tant, que hagen de fer un llarg camí per arribar a l’escola, ja que les tres rutes amb que es comptava fins els curs passat (dues per al Blasco i una per al Trenco) han sigut reduïdes a una única ruta compartida per a les dues escoles, amb un límit de 55 alumnes. Davant d’aquestes circumstàncies, el consistori ha donat la possibilitat d’utilitzar l’autobús urbà, on només poden accedir els alumnes de quart a sisè de primària amb una autorització paterna i la companyia d’algun adult, ja que no es compta amb monitor i a més la ruta que realitza deixa fóra zones com San Isidro de Benajéber.

Aquesta iniciativa, però, resulta insuficient ja que “són molts els alumnes que es queden fóra”, per aquest motiu aquesta marxa “no serà la única si la situació no se soluciona”, han afirmat alguns dels pares que participaven.

L’IES Tierno Galván si que compta amb un autobús amb una capacitat de 55 alumnes, tot i que les sol·licituds han superat les 80,amb la qual cosa, són molts alumnes els que es queden sense servei.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas