Moncada queda fora dels centres educatius que construirà o reformarà la Generalitat

La Conselleria d’Educació retrasa la construcció de un nou IES nou en Moncada. Per altra banda l’Ajuntament de Moncada no impulsa la reforma integral del CEIP Blasco Ibáñez y el CEIP Dr. Vicente Trenco. El Pla Edificant no arriba a la localitat.

Pel que fa als col·legis públics Blasco Ibañez (2.930.958,98 €) i *Trenco (2.888.571,56 €), la Conselleria va delegar les competències a l’Ajuntament de Moncada al desembre de l’any 2019 plantejant un calendari a desenvolupar durant els anys 2021 i 2022 amb l’objectiu d’acabar les obres a l’estiu de l’any 2022. La realitat és que l’ajuntament ha sigut incapaç de licitar els contractes per a iniciar «la redacció de tots dos projectes». En el millor dels casos els projectes de reforma es materialitzarien l’any 2025 i patiran un increment notable de pressupost.

El cas de l’IES Tierno Galván és encara més greu ja que encara No existeix una decisió clara a una doble intervenció que necessita. D’una banda la rehabilitació i ampliació de l’actual institut que es troba paralitzada en un embull de qüestions administratives i que no té una memòria valorada definitiva. Per tant encara lluny que es puguen delegar les competències. D’altra banda la decisió de construir un nou IES per al qual l’ajuntament a proposat uns terrenys al costat de la ciutat de la Pilota però que la conselleria considera «insuficients».

A l’Horta Nord es destinen 16,3 milions d’euros per a millorar 4 centres educatius. La intervenció de major envergadura, amb una inversió d’11,5 milions d’euros, és la construcció del CEIP núm. 1 de Tavernes Blanques que unificarà en una altra parcel·la tres centres d’aquest municipi: l’escoleta infantil San Rafael i els col·legis de Primària 9 d’Octubre i Rei en Jaume.
A Meliana s’invertiran uns 2,8 milions en la reforma i ampliació del CEIP Mediterrani. Per últim, es faran obres de millora tant al CEIP Cervantes de Godella, amb una inversió d’1,1 milions, com també al CEIP Antonio Ferrandis de la Coma de Paterna, on s’inverteixen més de 862.000 euros. 
La Conselleria d’Educació ha adjudicat 162,7 milions d’euros per a construir o fer millores considerables en 34 centres educatius, dins el pla Edificant. Per províncies, executarà obres per valor de 76 milions d’euros a la de València, 64,2 milions a la d’Alacant i 22,5 milions a la de Castelló.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas