Moncada comença el curs amb més de 30ºC a les aules

wcaloraulesSTEPV presentarà una denúncia a inspecció de treball i insta a Conselleria a cancel·lar les classes fins que baixen les temperatures.

L’avançament de l’inici de curs quasi en dues setmanes respecte als cursos anteriors ha suposat, a més de problemes organitzatius de diversos tipus, el problema de la temperatura que hi ha a les aules.

El dimecres 3 de setembre el termòmetre a l’aula va marcar 34º C

,la humitat relativa en un aula amb 30 alumnes respirant i transpirant era de ben segur prou alta, per la qual cosa la sensació tèrmica va ser molt més alta que els 34º que marcava el termòmetre.

Pocs minuts després de començar les presentacions del curs a l’alumnat, “professorat i alumnat presentàvem un aspecte lamentable, amb la roba mullada a causa de la transpiració-humitat i improvisant ventalls d’emergència amb fulls d´ horaris, agendes i tot el que teníem a mà. Independentment de l’escena una mica estrafolària, aquestes condicions ambientals són insalubres d’acord amb la normativa vigent i a més a més no afavoreixen en absolut el treball a l’aula”,va declarar una de les professores del centre.

Es considera que l’inici del curs l’ha de regular l’autoritat educativa però aquesta també ha d’agarantir les condicions adequades per començar. Segons el STEPV les temperatures estan per damunt del màxim permés per la legislació que són 27ºC i quasi el 96% dels centres enquestats superaven aquesta temperatura, arribant en un 65% de centres a no baixar dels 30ºC. El Sindicat té constància que dos alumnes han hagut de ser atesos mèdicament per la forta calor, en l’Alcúdia (Ribera Baixa) i en Altea (Marina Baixa).

En aquests moments la majoria de centres públics educatius no disposen d’aire condicionat a les aules, per aquest motiu en alguns centres les AMPA han comprat ventiladors i han sol·licitat a Conselleria la instal·lació d’aires condicionats.

El calendari escolar que s’aplicava fins ara afectava l’alumnat sols en la segona quinzena de setembre i en juny, rarament afectava més d’una setmana abans de l’acabament del curs, tot i que en aquestes setmanes el funcionament a les aules empitjorava. Però el problema de les altes temperatures a l’aula amb l’avançament de l’inici del curs s’ha vist agreujat. Són més problemàtiques les altes temperatures de setembre que les de juny donat que els edificis a setembre ja tenen una temperatura alta després dels mesos d’estiu, cosa que no passa en juny.

Per aquest motiu, la comunitat educativa considera que, o bé es doten els centres de la Comunitat d’aire condicionat a les aules, o bé es rectifica i es dissenya un calendari escolar que tinga en compte les instal·lacions i les temperatures tal com són, ja que sinó com a conseqüència s’empitjoren significativament tant les condicions de treball i d’estudi així com de seguretat als centres educatius públics.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas