L’IES commemora el Dia Internacional de l’Alzheimer

walzheimer

CONTRERAS.J, MANEA.M

El passat 22 de setembre el CFGM d’atenció a persones en situació de dependència va preparar una exposició amb activitats i vídeos sobre l’alzheimer i les seues conseqüències per als alumnes de 3r i 4t d’ESO. En aquesta reunió els encarregats van organitzar dos jocs, mitjançant els quals es pretenia fer als alumnes entendre aquesta enfermetat terminal. (Veure vídeo)

En el primer d’ells, volien demostrar que les persones que patien aquesta malaltia van perdent, amb el temps, cadascuna de les seues neurones i les seues capacitats a l’hora de realitzar diverses tasques quotidianes,com banyar-se o vestir-se. El segon joc, en canvi, els va fer reflexionar molt més ja que un grup dels alumnes havia d’intentar comunicar-se amb els seus companys, els quals portaven màscares i estaven coberts amb una manta. A més, aquests alumnes no podien parlar ni recordar res de la seua vida, cosa que va dificultar la comunicació amb els altres companys.

Al finalitzar aquest projecte, tot el grup va escriure allò que mai volien oblidar i després ho van pegar en un mur fictici de la memòria col·locat en el corredor.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas