L’Ateneu Montcada de l’Horta obre les portes

wAteneu Moncada2El dia 9 de febrer va tenir lloc a Moncada la presentació del Col·lectiu l’Ateneu Montcada de l’Horta. L’acte va comptar amb una assistència de més de 150 persones que tingueren la possibilitat de conèixer el nou local, aquest es troba ubicat a l’Avinguda Germanies núm. 21 i disposa d’una sala de reunions, altra més àmplia per a xerrades o exposicions, biblioteca, barra i cuina (Veure vídeo).

A més de les noves infraestructures, els assistents conegueren part del projecte a través d’aquest muntatge audiovisual on es detallava l’origen del col·lectiu, els objectius així com les primeres activitats proposades:cicles de cinema, assessorament antidesnonaments o tallers infantils. La voluntat d’aquest nou espai rau de manera especial en la necessitat d’aconseguir un espai alliberat, autogestionat i que puga donar cabuda a iniciatives personals, però també col·lectives, des d’una visió transformadora de la realitat.

 

Tot seguit un breu però emotiu parlament a càrrec de dos membres de l’Ateneu explicà el context actual de les lluites a la localitat montcadina a més de recordar els col·lectius i associacions juvenils que l’han precedit com ara La Muixeranga, Radio Bakanal o el Col·lectiu Somnis. Per altra banda, es va fer esment a la necessitat de coordinació comarcal amb experiències com l’Aplec de l’Horta Nord. Així diversos membres de col·lectius i organitzacions locals (Plataforma d’Aturats, Col·lectiu de Dones o Voluntariat Abraçada), d’altres localitats com Ca Bassot o Dimonis de l’Avern d’Alboraia o d’abast comarcal com Arran o Endavant-OSAN volgueren acostar-se per felicitar-los i gaudir de la presentació.

L’acte va cloure amb una picadeta inaugural mentre un grup de dansa tribal fusió amenitzava la vetllada. Per últim, Xavi Sarrià i Miquel Ramos, membres d’Obrint Pas, aquest últim amb arrels familiars montcadines, cantaren algunes de les seues cançons donant per finalitzada una jornada redona.El compte de FaceBook: http://www.facebook.com/ateneu.montcadadelhorta

 

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas