Estrena d’Accordo per commemorar el Dia de la Música

waccordodiamusicaEl passat 19 de Maig, es va celebrar a Moncada el dia de la música. Per a commemorar aquest dia, es va representar una obra inèdita a Espanya, Accordo, del compositor italià Luciano Berio. L’esdeveniment va tindre lloc a la plaça Sant Jaume, i la posada en escena comptà amb la participació de dos bandes del conservatori “Ciutat de Moncada”, la banda del Centre Artístic Musical i la banda de la Unió Musical de Moncada.

 

Cal destacar que per a fer realitat el projecte ha sigut necessària la col·laboració dels directors titulars de les bandes i també de compositors, en aquest cas Andrés Valero i Carlos D. Perales, aquest últim professor del conservatori de Moncada, tots ells sota la direcció de José Alcácer que va permetre la unificació de 250 músics que participaren en la experiència.

El conservatori de música, en el marc del seu dècim aniversari i dins de les activitats que s’estan organitzant, ha qualificat “Accordo” com un treball experimental, creatiu, de transformació i unió, que aglutina concepcions diferents, a més de transmetre un homenatge a tots els músics.

El públic, que estava situat de manera peculiar en mig de les quatre bandes, va gaudir de  noves sensacions durant un hora, ja que a més de Accordo, també varen interpretar una obra cadascuna de les quatre bandes individualment.

El programa arrancà amb la interpretació de Triana per part de la Unión Musical, que estigué dirigida per Salvador Gónzalez, continuà amb l’obra Where Eagles Soarde Steven Reineke, en esta ocasió va ser José Alcácer, director del centre, qui dirigí a la banda composada pels alumnes de 1º a 3º del conservarori. En tercer lloc la banda del conservatori integrada per alumnes de 4º a 6º interpretaren Scherzo grotesque del compositor i professor del “Ciutat de Moncada” Carlos D.Perales, qui els dirigí, i per últim la banda del Centr Artístic Musical, de nou sota la direcció d’Alcásser, interpretà La neta del manyà del compositor i director valencià J.R.Pascual Vilaplana.

Finalitzades les interpretacions individuals de les bandes participants els 250 músics s’unificaren per estrenar l’obra de Berio, sota la batuta dels directors assistents i coordinats al seu torn pel director del conservatori, José Alcácer, es va fer realitat aquesta arriscada iniciativa musical que va suposar l’acte més destacat dins la programació del dècim aniversari del “Ciutat de Moncada”.

El programa continuà amb la interpretació del Cor d’esclaus de l’òpera Nabucco de Verdi per part de totes les agrupacions musicals i tancaren, com es tradició, amb el pasdoble Moncada del mestre Gimeno.

 

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas