El ple de setembre marca l’inici del curs polític amb canvis a la bancada de l’oposició

Nuria El dia 26 de setembre va tenir lloc el ple municipal en què  Núria Guillen Arboleda, del grup Compromís, va prendre possessió com a regidora. A més, es van dur a terme diferents mocions, una presentada per EU, dues presentades pel PSPV i dues més que va presentar  el PP. Finalment, tingué lloc l’apartat de precs i preguntes on els diferents membres de l’oposició plantejaren preguntes i precs de diversa índole.

 

Aprovació de les actes de sessions anteriors i modificació de les Comissions Informatives

Es revisen les actes de les sessions que van tindre lloc el 20 i 25 de juliol de 2012. En el cas de la primera no es cap correcció, en el cas de la segona, tant EU com Compromís posen de manifest algunes modificacions. Finalment s’aproven les actes. Tanmateix es dona lloc als canvis en la titularitat de les comissions informatives com a conseqüència de la incorporació de la nova regidora de Compromís, Núria Guillén.

 

Moció PSPV per sol·licitar ajudes al govern valencià i central per pal·liar els efectes dels recents incendis forestals

El PSPSV presenta aquesta moció i compta amb el suport de la resta de partits de l’oposició. Sorgeixen discrepàncies sobre el pla d’actuació sobre els incendis de les institucions i la inversió que es fa en prevenció, per aquest motiu el PP presenta una esmena que ix endavant amb els seus vots i la moció finalment és rebutjada.

 

Moció EU per utilitzar la banca ètica en les transaccions de l’Ajuntament

Esquerra Unida proposa que s’utilitze la banca ètica per a les gestions de l’Ajuntament, ja que és un nou concepte de banca que sols finança projectes sostenibles d’economia no especulativa. Amb el suport de la resta de grups de l’oposició i el compromís del govern per estudiar la proposta, es posposa la decisió fins conèixer si la Llei de Contractes permet treballar amb aquest tipus d’entitats.

 

S’aprova  per unanimitat la moció presentada per el PP a favor del cooperativisme

El PP, en consonància amb la celebració de l’any Internacional del Cooperativisme, presenta una moció per a reconèixer i donar suport institucional a les cooperatives, així com fomentar les organitzacions, les activitats de promoció i el recursos d’aquestes. La moció s’aprova per unanimitat, tot i que  els partits de l’oposició coincidixen en la demora de la proposta

 

Moció del partit socialista sobre les aigües residuals abocades a la conca del Carraixet

El PSPV presenta una moció per informar que l’Ajuntament de Moncada ha de pagar una multa de 558.000€ en concepte de les aigües residuals abocades des de 2007, any de l’últim rebut. La moció és recolzada per EU i Compromís, però finalment es rebutja amb els vots en contra del PP, que espera obtindre més informació sobre l’estat de la situació abans de dur endavant la moció.

 

Moció del PP relativa a la supressió de la paga extra als càrrecs electes de la Corporació Municipal

S’accepta per unanimitat de tots els grups la modificació de crèdits per transferència entre partides, augmentant en 4952’62€ la partida corresponent al pla d’ocupació local i quedant disminuïda en la mateixa quantitat la de retribucions d’òrgans de govern. Es tracta així de  d’equiparar la supressió de la paga extra de Nadal dels tres alliberats de l’Ajuntament a la de la resta de funcionaris.

 

Precs i Preguntes

A l’últim punt de la sessió es van tractar diferents temes des del PP es fa referència a l’Associació de Protecció Civil, EU pregunta pels abocadors il·legals i la brutícia dels carrers, Compromís trasllada preguntes de la gent del carrer, i PSPV planteja ,entre altres, qüestions com el nou ERE del Centre Especial de Treball, l’informe tècnic de la nova ubicació d’AMFISEP al Centre Social Badia, la seguretat dels jocs infantils situats a la Mediterrània o les mesures de vigilància a Masies després dels últims actes bandàlics.

 

 

 

 

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas