El director i compositor italià Lorenzo Della Fonte visità el conservatori de Moncada

wbandaEl Conservatori de Música “Ciutat de Moncada” en el març de la seua programació anual ha organitzat la visita al centre del director d’origen italià Lorenzo Della Fonte. La finalitat de la activitat pretén una trobada entre el director i els alumnes a través de conferencies, tallers i assaigs que els permeta aprofundir en el coneixement del repertori clàssic per a banda sifònica.

Així, Della Fonte ha compartit durant les tres sessions programades amb l’alumnat la seua excel·lent trajectòria com director al front de nombroses orquestres d’Europa.

 

El director invitat va arribar el dimecres per primera vegada al centre on va tindre una trobada amb els alumnes i durant el qual intentà acostar el repertori tradicional per a banda. A més des de el conservatori s’ha destacat la necessitat de conèixer el repertori clàssic, dignificant així el món bandístic. Cap destacar que durant la matinada Della Fonte impartirà una conferència a directors de la província que es desplaçaran fins el conservatori de Moncada per a compartir amb el director italià els seus coneixements sobre el repertori de banda fins una perspectiva més tècnica. I per tancar les jornades d’aquesta vesprada el Centre Cultural Blasco Ibáñez acullen un concert que servirà com colofó als tres dies d’encontre i que estarà dirigit pel propi Lorenzo Della Fonte i el director del Conservatori, José Alcácer.  En ell la Banda Sinfónica serà l’encarregada d’interpretar obres de P. Grainger, G. Holst, R.V. Williams i V.Persichetti.

Per la seua banda l’alcalde de Moncada, Juan José Medina, ha qualificat aquesta trobada com “una actividad muy necesaria y enriquecedora para todo el alumnado del centro” i ha manifestat la “obligación que tenemos las instituciones públicas de apostar y respaldar las enseñanzas musicales”. A més Medina ha valorat “positivamente” la programació d’activitats que anualment es duen a terme fins el conservatori i confia en que els alumnes hagen adquirit nous coneixements gracies a la trobada amb Della Fonte.

 

Varis premis avalen la seua carrera com músic i director.

 El director d’origen italià ha sigut deixeble de grans directors com Jo Conjaerts , Henk van Lijnschooten, Robert Reynolds, Corporon Eugene, Gianluigi Gelmetti, Jan Cober i Spörri Andreas.

A més ha dirigit varies bandes i orquestres de vents, incloent la prestigiosa Orquesta de Viento Cívico de Milán i també ha participat en el Festival Brass Band en Aosta. Actualment dirigeix la «Orquesta de Viento de la Valtellina”, formació que va fundar en 1991 i va romandre baix la seua direcció. La gravació de diversos discs i varis premis a nivell internacional, incloent una medalla d’oro en el World Music Contest en Kerkrade, avalen la seua amplia carrera musical. Entre altres també ha dirigit la Sociedad Filarmónica de Arogno en Suïssa, el Conjunt de Viento Suns, format per músics d’alt nivell procedents de tota Itàlia i la Joven Orquesta Internacional de Vientos de Ripatransone, que va fundar junt amb Roberto Vespasiani.

 Della Fonte ha realitzat nombroses composicions originals per a banda i orquestra de vent, i varies transcripcions d’obres per a orquestra sifònica. Entre les composicions destaquen «Exortus», guanyadora del 1º Premi en el Concurso Europeo de Composición para Banda.

Així ha participat com director convidat, professor i membre de jurats internacionals per a les bandes de competicions i a més ensenya instrumentació en el Conservatori G. Verdi de Turín.

 

 

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas