Compromís denuncia la minva de la qualitat dels serveis culturals de Montcada

wbiblioLa Llei 4/2011 de 23 de març de la Generalitat, de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, especifica que en el cas de poblacions de més de 10.000 habitants, com Montcada, s’ha de comptar amb un facultatiu de biblioteques, un tècnic de biblioteques i un horari mínim d’obertura setmanal al públic de 35 hores. De la mateixa manera, la Llei d’Arxius 3/2005 de 15 de juny, explica que eixes poblacions han de disposar d’un servei d’arxiu propi dotat del personal adient.

Segons la portaveu de Compromís per Montcada, Cristina Noguera «a Montcada s’està incomplint la llei, tant per la manca de treballadors com per la qualificació dels mateixos. Des de fa més d’un mes, i a pesar de saber que esta situació s’anava a produir, només dos persones s’ocupen de la Biblioteca, una de elles és el tècnic de l’Arxiu, qui ha d’estar al mateix temps a la Biblioteca i a l’Arxiu«. Este fet ha motivat la queixa reiterada de Compromís per Montcada a les Comissions de Cultura.


La formació valencianista també critica que des de l’arribada al govern de PSOE, Guanyem i Acord Ciutadà, s’incomplix l’horari d’obertura de l’Arxiu Municipal inclòs en el Portal de Transparència.

La portaveu de Compromís assegura que, «estos incompliments podrien suposar l’expulsió de la biblioteca de Montcada de la Xarxa de Biblioteques Públiques i, per tant, perdre tots els avantatges de formar-ne part, com les subvencions per a la compra de llibres, el préstec interbibliotecari o la validesa del carnet en totes les biblioteques de la xarxa«.

Davant d’esta situació, el grup municipal de Compromís per Montcada traslladarà al ple de l’Ajuntament una moció per reclamar personal qualificat per a l’Arxiu Municipal i per a la Biblioteca que incloga, a més d’un tècnic, un auxiliar i un conserge. Alhora, reclamarà la fixació d’un horari que possibilite l’atenció als usuaris i el treball de gestió interna de la biblioteca. Segons Noguera, «cal apostar veritablement per la cultura a la nostra ciutat i això implica dotar a la biblioteca dels mitjans necessaris perquè els professionals puguen desenvolupar la seua feina en condicions i els usuaris no hagen de patir les conseqüències de la manca de personal «.

Compromís per Montcada

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas