Compromís demana que l’Ajuntament es disculpe per qualificar a Pep Gimeno de “humorista valenciano”

PepCristina Noguera i Núria Guillén, portaveu i regidora respectivament, del Grup Municipal Compromíssol·lciten que l’Ajuntament de Moncada rectifique la noticia en la página web municipal. La noticia publicada el 2 de setembre “parla del concert de dirigit pel mestre Vicent Roig Gimeno, “ofrecieron un espectáculo conjunto con el humorista valenciano Pep Gimeno “el Botifarra”. Alrededor de mil personas asistieron al Mercat Vell para disfrutar de esta cita musical que ayer tomó un toque de humor”.

Compromís també demana La disculpa per escrit tant a la societat musical UNIÓ MUSICAL de Moncada i al cantant valencià Pep Gimeno Montell, Botifarra, exponent de la música tradicional valenciana” així com “major cura en els articles i notícies que es publiquen en la pàgina web municipal” i “L’ús del valencià, en igualtat amb el castellà”.

Segons l’escrit “l’Ajuntament de Montcada ha donat un tractament que té poc a veure amb la realitat”. Per a Compromís “La Banda de la Unió Musical de Moncada i el cantant Pep Gimeno, Botifarra van oferir un concert, preparat amb molt d’esforç i amb molta dedicació que duia per títol Fideus amb Botifarra, i que feia referència al darrer treball realitzat pel cantant xativí, en el qual fa un altre recull del folklore valencià tradicional”

l’Ajuntament de Xàtiva proposa a PEP Gimeno per a rebre la menció cultural que ofereix la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament de Xàtiva ha portat a ple la proposta de presentar el cantautor Pep Gimeno «Botifarra» per a rebre la menció cultural que ofereix la Generalitat Valenciana cada any el dia 9 d’octubre. La proposta ha sigut molt ben acollida per tots els grups polítics i per tots els assistents al plenari i ha sigut aprovada per unanimitat.

Els portaveus dels equips polítics de l’Ajuntament de Xàtiva han coincidit en la descripció de «Botifarra» afirmant que ha realitzat una gran labor de recuperació de la cultura de la Costera sense perdre la seua humilitat i la seua senzillesa, i que per això, mereix esta distinció.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas