Centenars de persones participen en la Jornada de Portes Obertes del Jaciment del Tòs Pelat de Moncada

wtosssMoncada, 27 de febrer del 2017.- El Jaciment del Tòs Pelat de Moncada, que forma part de la Ruta dels Ibers de la Diputació de València, va acollir el diumenge 26 de febrer la I Jornada de Portes Obertes amb el desenvolupament de visites guiades i tallers infantils. La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament amb la col•laboració de l’administració provincial, va servir per a promocionar entre els veïns i veïnes de la ciutat este emplaçament històric, que va estar habitat entre els segles V i VI abans de Crist.
Centenars de persones es reuniren a les 11 del matí a l’Ermita de Moncada, des d’on tingué lloc una multitudinària passejada, a peu o en bicicleta, fins al jaciment arqueològic. Una vegada en el cim del Tòs Pelat, els xiquets i xiquetes es pogueren disfressar amb indumentària de l’època, així com jugar a ser arqueòlegs amb el desenterrament d’objectes i restes fictícies mitjançant pales i pinzells. També es realitzaren tallers de ceràmica, pintura i numismàtica, adreçats al públic infantil.

Mentrestant, es desenvoluparen rutes guiades gratuïtes per a les persones interessades a conéixer el poblat ibèric, que estava delimitat per un sistema defensiu constituït per una muralla amb torres adossades, dels quals es conserva un llenç de més de 120 m de longitud. L’arqueòleg municipal, Josep Maria Burriel, va transmetre els detalls de les excavacions, que han permés rescatar 32 metres de la muralla, una de les torres i dos habitatges complexos de més de 100 metres quadrats.
L’oferta d’activitats a la I Jornada de Portes Obertes al Jaciment del Tòs Pelat de Moncada es va completar amb un concert en directe del grup Ovidi Twist, que interpretà alguns temes en llengua ibera.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas