L’alumnat de segon d’Electricitat visita el Cap i Casal

Una visita carregada d’història i tradicions del nostre Poble

wvisita als palausEl passat dijous 8 d’octubre de 2015 —vespra del dia de la Comunitat Valenciana—,l’alumnat de segon curs del CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques de l’IES Moncada van fer una visita a alguns dels palaus, museus i monuments més emblemàtics de la ciutat de València dintre de les activitats anomenades “Nou dies per al 9 d’Octubre”. Una ocasió extraordinària per a conéixer de primera mà part del patrimoni arquitectònic i historicoartístic del poble valencià.

 

Aquesta activitat extraescolar, es va iniciar amb la visita al Palau de la Generalitat, lloc en què, a banda de visitar el Pati Gòtic i algunes de les seues cambres, també pogueren gaudir de l’Exposició en Commemoració del Centenari de l’insigne pintor Ignacio Pinazo Camarlench. A continuació, van entrar en el “Palau del Marqués de la Scala”, seu actual de la Diputació de València. També van veure algunes escultures guardonades com són “El Saque (1915)” i el “Duc de Gandia (1956)», obres en bronze dels reconeguts artistes plàstics Ignacio Pinazo Martínez i Josep Maria Rausell Sanchis, respectivament.

Així mateix, el grup d’alumnes visità la Casa de les Roques, tot un recorregut per les tradicions ancestrals dedicades a la Festivitat del Corpus Christi a la ciutat de València: gegants i cabuts, carros, vestuari, danses i altres mostres del fervor popular, es troben a aquest Museu del Corpus emplaçat al cèntric carrer de Roteros. 

A continuació, van visitar el Palau del Marqués de Campo, espai dedicat actualment al Museu de la Ciutat i on es custodia una nombrosa i diversa col·lecció d’obres pictòriques, escultòriques, ventalls, joies, entre altres mostres i temàtiques tan cridaneres com  la catalogació d’aparells que s’han utilitzat al llarg dels segles per pesar i mesurar.

El recorregut per les artèries del Cap i Casal va finalitzar a la casa Consistorial, majestuós edifici on tingueren l’oportunitat de poder contemplar exposada la Reial Senyera dintre de l’engalanat Saló de Cristall de l’Ajuntament de la ciutat del Túria. Sense dubte, una excepcional jornada per recordar gràcies a la immersió i la participació en tot allò que l’enriquidor món estudiantil i acadèmic ens aporta.

Juan Bautista Tormos Capilla.

Tutor-coordinador del segon curs del CFGM “Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques”.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas