Moncada és de les poques localitats de més de 20.000 habitants amb només un IES

Moncada és de les poques localitats de més de 20.000 habitants amb només un IES

De l’estudi se despren que l’IES Tierno Galván aten a 28.665 habitats (Moncada, Vinalesa i Alfara). Altres municipis tenen dos o més amb semblants habitats. Els instituts que tenen 1200 o més, tenen més habitants al poble. Xirivella, té uns 29.000 hab. però 2 instituts. Picassent amb uns 20.000 habitants, té un institut i una secció. També el nombre de docents es molt més elevat a Moncada (140) Moncada necessita un altre institut, amb més aules perquè está ple inclús per les vesprades.

A l’any 2018 es va sol·licitar l’ampliació de l’institut dins del pla “Edificant”. El centre comptava amb uns 1000 alumnes i uns 100 professors i professores. Ja es feia evident la manca d’espais perquè començaven a utilitzar la biblioteca o la sala d’usos múltiples com aula per impartir classes. Es van proposar solucions, com ara, la col·locació d’aules prefabricades fins que s’abordés la solució definitiva, però la resposta de Conselleria fou negativa.

Ja han passat més de quatre anys sense que s’haja resolt. Més bé, al contrari, estem pitjor. L’alumnat del centre ha seguit augmentant fins ser 1250 i el professorat arriba als 140. Han augmentat els grups i tenim major oferta de cicles formatius.


A.Porter, N. Porter i N. Benítez, 4t ESO

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas