Moncada commemora la festivitat del 9 d’octubre

wcastell9Enguany per primera vegada la població de Moncada celebra la festivitat del 9 d’octubre. Entre les diferents activitats que se celebren cal destacar l’exposició de dibuixos que s’ha inaugurat hui a les 11 al Mercat Municipal. En aquesta exposició titulada “Jaume I, el nostre rei”es poden observar els dibuixos realitzats per l’alumnat de la població, en què es reflectixen com i amb què identifiquen aquest dia. (Veure vídeo).

 

La cita més destacada, però, arribarà a mitja nit del dia 8 amb un gran Castell de focs artificials disparat per la pirotècnia A.Zarzoso d’Altura. Cal destacar que aquest castell està organitzat per la Diputació de València, que enguany ha volgut traslladar aquesta activitat als pobles de la província. El diputat provincial Cristòbal Grau va declarar al respecte que havia arribat el moment de “ampliar la fiesta pirotécnica a los municipios y de potenciar, aún más, a la industria autóctona”.

Al llarg del mes d’octubre, a més, tindran llos altres activitats entre les quals cal destacar la marató de lectura el dia 16 d’octubre de l’obra Jaume I, el templer, posteriorment tindrà lloc l’obertura del Museu Arqueològic el dia 17 d’octubre i al dia següent la Trobada de Societats Musicals de l’Horta Nord.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas