Moncada celebra la tradicional festa de Sant Antoni

wsantantoni14El diumenge 26 de gener es va celebrar a Moncada la tradicional benedicció dels animals amb motiu de la festivitat de Sant Antoni. L’acte va començar a l’església Sant Jaume Apòstol a les 12 hores. Centenars de veïns van omplir els carrers del centre de la ciutat formant una cua per a la posterior beneïda de les seues mascotes. (Veure vídeo).

Gossos, gats, canaris, cavalls i ponis anaven desfilant davant del retor en companyia dels seus amos.

La clavaria de Sant Antoni junt a la regidoria de festes de l’Ajuntament de Moncada va ser l’encarregada d’organitzar la festivitat on també participaren les Falleres Majors de Moncada, Sandra Gómez i Beatriz Pérez, i també la reina de  les festes, Tamara Marco, amb les seues dames d’honor.

Com es habitual, fins Moncada s’arrimaren diferents carruatges de poblacions con Bétera, Alfara del Patriarca, Meliana, Foios, Benifaraig, Borbotó, Poble Nou, Vinalesa, Carpesa, Picassent, Massamagrell, Port de Sagunt i Museros, així com grups d’equitació de Moncada i Bétera que van realitzar exhibicions eqüestres pel recinte.

La festivitat però, arrancarà el dissabte 25 amb una missa que tingué lloc a les set i mitja de la vesprada a la església de Sant Jaume. Posteriorment, se traslladà el Sant fins al domicili de l’agraciat de aquest any i al voltant de les 22:00, una vegada finalitzà el trasllat, a la penya de Sant Antoni, es prengué foc a una foguera a la Avinguda Mestre Miguel Buendía.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas