El deute amb les farmàcies de Moncada supera els 3 milions d’euros

wfarmaciaA partir del 5 de novembre les farmàcies de Moncada començaren una vaga indefinida. Les farmàcies han tancat i s’han deixat uns serveis mínims del 33%, això implica establir uns torns en què dos de cada tres farmàcies de la població estan tancades al llarg de la setmana, els dissabtes obren totes i el diumenge obri aquella que està de guàrdia.

 

Les causes d’aquesta decisió són l’impagament per part de la Generalitat Valenciana des del mes de maig, un total de 6 mesos que han  suposat un deute aproximat de  vora 3 milions d’euros a les farmàcies de Moncada. Els farmacèutics afirmen “que no poden sostindre aquesta situació, ja que han posat en molts casos el seu patrimoni personal per aconseguir crèdit dels bancs i pagar els medicaments”.

Algunes de les conseqüències d’aquesta situació són llargues cues a les farmàcies. Els pacients denuncien que “estan esperant més d’una hora i mitja per aconseguir els medicaments”. Altra conseqüència greu segons els usuaris és “que algunes farmàcies no estan dispensant els medicaments més cars” cosa que els farmacèutics justifiquen per problemes de desproveïment”.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas