La comunitat educativa de Moncada torna a manifestar-se contra les retallades en educació

wmani9mayoLa convocatòria de vaga general per l’educació va ser seguida en Moncada pels centres educatius públics de forma massiva. Per part del professorat va arribar al 60% i per part dels estudiants, va ser encara més secundada, arribant fins al 90% dels alumnes. Els alumnes d’infantil i primària també van faltar als centres, perquè van ser els pares els que secundaren la vaga. (Veure vídeo).

Per altra banda, a la manifestació convocada per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic, van assistir un gran nombre d’estudiants, professors i mares i pares dels estudiants i també es van afegir alguns col·lectius i partit polítics com ara EU i PSPV.

A nivell de la Comunitat Valenciana, els convocats han valorat molt positivament tant el seguiment de la vaga, d’un 65% en el conjunt de l’ensenyament, com l’assistència a les manifestacions, concentracions i accions que van tindre lloc al llarg del dia en molts pobles i ciutats del País Valencià. A la vesprada es van manifestar més de 50.000 persones a València, 30.000 a Alacant i 10.000 a Castelló.

El motiu de la vaga va ser contra l’avantprojecte de llei d’educació conegut com a LOMCE i contra les polítiques d’austeritat que estàn escanyant el sistema educatiu.

 

 

 

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas