L’ansietat, el maltracte psicològic o la violència en les famílies porten a una intervenció forçada
Beatriz García, psicòloga de servei d’intervenció pública d’atenció a la infància, l’adolescència i les famílies de Montcada, ens respon algunes preguntes sobre la salut mental de les famílies durant i post-pandemia. Exposa els recursos que necessiten les famílies de Montcada per a una bona atenció psicològica entre altres. Lamentablement ella no va estar durant el període de pandèmia, tot i això ens va atendre molt amablement i va respondre a cadascuna de les preguntes.
En primer lloc, la psicòloga ens explica que no es pot constatar que els problemes de convivència en la família siguen directament per la pandèmia. Tot i això sí que s’ha vist un increment en la demanda d’aquests serveis pel que fa a problemes en la dinàmica familiar.
Segons l’especialista, les causes d’estos problemes solen ser molt variades, pot haver-hi un maltractament psicològic, violència, ansietat, abús o consum de substàncies. Si més no, la causa més comuna sol ser un divorci conflictiu. Quan dins de la família hi ha una vulnerabilitat amb el menor, llavors allí és on s’intervé d’una manera tal vegada “forçada”.
“Les persones i famílies de Montcada no necessiten cap recurs per a poder rebre una atenció psicològica bona”, va afirmar la psicòloga.
“Si una persona no pot pagar un psicòleg se li ofereix un servici gratuït, la persona o família en concret acudeix al centre social de referència i explica el perquè necessita eixa atenció i després es valora”, va explicar.
M. Santarrufina i R. Honrubia 4t ESO