Empresaris de Moncada exposen la precària situació dels tres parcs empresarials

· L’associació va convocar una taula de diàleg per a reclamar un pla d’acció que pose fi a les greus deficiències de les àrees industrials i permeta avançar. Tots els grups van compartir les preocupacions i demandes d’AEMON

L’Associació Empresarial de Moncada, Alfara del Patriarca, Nàquera i Bétera (AEMON) va convocar recentment una taula soci econòmica amb tots els grups polítics del Ple Municipal de Moncada. Així, membres de la junta directiva de l’associació, encapçalats pel seu president, José Durá, i representants dels cinc grups polítics amb representació a l’Ajuntament (PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciutadans i Vox) es van reunir en el Saló de Plens per a dialogar sobre la situació actual dels parcs empresarials de Moncada i el seu futur.

Reclamacions d’AEMON

La trobada va començar amb l’exposició, per part de José Durá, dels problemes que afecten en l’actualitat a les tres àrees industrials de la ciutat (Moncada 1, Moncada 2 i Moncada 3). El president va parlar sobre l’escàs o nul manteniment quant a neteja viària, desbrossament i jardineria. A més, va comentar els problemes d’asfaltat, la insuficient preservació de les trapes de clavegueram i embornals, la falta de connectivitat en molts punts de les tres àrees i la inexistència d’inversions. Al costat d’això, va argumentar problemes específics en l’àrea Moncada 3, com són la falta d’enllumenat públic des del mes de maig i l’incompliment de la promesa de plantació de huitanta escocells, necessaris per a evitar incidents amb els vehicles que estacionen. “Es tracta de serveis bàsics que no estan coberts i que perjudiquen greument el funcionament i competitivitat de les nostres empreses”, va assegurar el president, qui va indicar que aquestes empreses “compleixen amb les seues obligacions tributàries i és el seu dret que les àrees industrials no es troben en aquest lamentable estat”. Durá també va comentar la necessitat d’agilitzar els tràmits administratius a l’Ajuntament i va mostrar la seua preocupació per la reiterada pèrdua de les ajudes de l’IVACE.

El president va continuar parlant sobre reptes a mitjà termini per a les empreses de Moncada. “Són realment les qüestions que hauríem d’estar treballant, però no podem perquè eixes necessitats tan bàsiques no estan resoltes”, va afirmar. Durá va parlar sobre la necessitat d’implantar un pla de seguretat efectiu que involucre a les empreses i a les forces de seguretat, així com d’un pla de mobilitat que garantisca la seguretat viària, el benestar dels treballadors i la mobilitat sostenible. També va indicar la urgència de comptar amb circuits tancats de vídeo vigilància, així com de dinamitzar al teixit empresarial mitjançant plans formatius o fòrums. “Com a objectiu de futur, el següent pas natural seria aspirar a la creació de les Entitats de Gestió i Modernització, que permetrien que Moncada fora considerada Municipi Industrial Estratègic i assentaria al municipi en una situació envejable com a motor econòmic de l’àrea metropolitana de València”, va explicar Durá. “Un objectiu que no podem més que veure llunyà, quan tenim tants problemes bàsics per resoldre”, va assegurar.

El president va acabar la seua al·locució sol·licitant un pla d’acció per als tres parcs empresarials, que permeta un servei regular en el seu manteniment, que siga capaç de solucionar les qüestions bàsiques amb resolució (neteja, desbrossament, reparació de sots, etc.). També va demanar solucionar els problemes de connectivitat, la reposició amb caràcter urgent de l’enllumenat del Moncada 3, la dotació de més personal tècnic en el Consistori i l’execució de les inversions previstes als parcs empresarials. A més, va sol·licitar un compromís per a continuar avançant en la resolució dels reptes de futur que es plantegen, tenint com a objectiu últim la creació de les EGM.

Accions de l’Ajuntament

L’alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, va prendre la paraula per a comentar alguns dels punts indicats per AEMON. Orts va destacar que està pendent d’aprovació una dotació de crèdit per a l’empresa pública MSU, que concediria a la mercantil dues màquines agranadores i un camió de recollida de poda que serien utilitzats en les àrees industrials i les zones perifèriques de la ciutat. A més, va comentar la possibilitat de noves contractacions de personal de neteja, que cobriria les actuals deficiències.

Orts també va destacar que l’Ajuntament va assumir el pressupost destinat a les ajudes de l’IVACE (600.000 euros), mitjançant les quals es realitzaran, abans que finalitze l’any, tasques de substitució de lluminàries, reposició del cable d’enllumenat sostret al Moncada 3, la plantació dels escocells al Moncada 3 i altres obres de caràcter menor. Sobre el tema de les càmeres de vídeo vigilància, l’alcaldessa va afirmar que l’acció es troba en procés i que es pretén realitzar la instal·lació com més prompte millor. A més, va afirmar que es contractarà dos nous Tècnics d’Administració General, que permetran agilitzar temes burocràtics a l’Ajuntament, i d’un Agent de Desenvolupament Local, que connectarà de manera directa a les empreses amb el Consistori.

Els altres grups polítics van mostrar discrepàncies sobre la gestió dels recursos en el Consistori, però van secundar per unanimitat la postura de AEMON i van compartir les seues preocupacions i demandes. “Més enllà de les idees polítiques de cada grup, tots van mostrar la necessitat de tindre les nostres peticions en compte, de repensar el tracte que se li dona en l’actualitat a les nostres àrees empresarials i d’establir un pla d’acció que les protegisca i dignifique”, ha explicat el president de l’associació. “Si les nostres àrees són riques i progressen, també ho farà el municipi, perquè podrem crear més llocs de treball, i atraure inversions i talent; però per a això necessitem el compromís per a crear consensos que garantisquen l’estabilitat i el benestar de les nostres empreses i dels seus treballadors”, ha argumentat José Durá.

Des d’AEMON realitzem una valoració molt positiva d’aquesta trobada, que ens ha permés exposar a tots els grups polítics amb representació les nostres preocupacions i aspiracions”, ha explicat Durá. “Des d’ací agraïm la participació de tots i esperem reunir-nos en més ocasions per a continuar treballant amb efectivitat per les àrees industrials de Moncada”

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas