El 80% dels alumnes secunden la vaga d’educació a Moncada

wmanioctLa plataforma de l’escola pública de Moncada valora molt positivament el seguiment de la vaga d’estudiants de secundària, i la vaga de pares i mares a la localitat. El seguiment ha estat massiu arribant al 80 % en el total dels centres de Moncada.Els membres de la  plataforma també han assistit a la manifestació convocada per mostrar el suport a la lluita d’estudiants i de pares i mares per una educació pública i de qualitat sense retallades i per oposar-se a la nova llei educativa del ministre Wert.

A nivell nacional, la Confederación Española de Asociaciones de Padres y Madres (CEAPA) estima que la participació de les famílies en vaga ha sigut superior al 80%. (Veure video)

 

 

Motivacions de la vaga

La CEAPA afirma que “estem davant un atac sense precedents als drets de l’alumnat i de les famílies, amb retallades salvatges en l’educació espanyola combinats amb una nova llei d’educació que vol aprovar el Govern igualment inacceptable. L’alumnat i les famílies estem suportant múltiples retallades, que no fan altra cosa que castigar les economies familiars i dur a l’abandonament educatiu a molts estudiants per qüestions econòmiques. És inacceptable que s’eliminen tot tipus d’ajudes a l’alumnat i les famílies, s’incrementen les quotes i les taxes, fins i tort s’han creat on no existien”.

 

En el cas particular de Moncada, les retallades en el servei d’autobús han afectat les dos escoles públiques que han vist com el servei amb què comptaven l’any passat d’un autobús per a cada centre enguany, l’han de compartir, amb la qual cosa el 50% de l’alumnat s’ha quedat sense transport.

Segons la CEAPA “ara és habitual que molts alumnes no porten llibres de text i el material curricular necessari per exercir el seu dret a l’educació, que desenes de milers s’hagen quedat sense plaça en un cicle formatiu i molts altres no hagen pogut matricular-se en els estudis universitaris davant la brutal pujada de taxes. S’està incomplint la gratuïtat de l’ensenyament i el principi de la igualtat d’oportunitats que guia totes les societats democràtiques avançades”.

A nivell autonòmic, cal destacar que la desaparició del bonollibre ha reduït molt les ajudes, cosa que a Moncada s’ha vist agreujada  per la reducció de la partida que l’Ajuntament destina al reciclatge de llibres. Altra de les partides que també s’ha vist greument afectada han sigut les beques de menjador concedides per la Conselleria d’Educació, que en el cas de Moncada es concreta en un 50% menys que el curs passat. L’alumnat amb beca completa ha quedat molt reduït i alguns dels que han d’abonar un 30% (25 euros al mes) no poden assumir-ho.

Finalment la CEAPA considera que “és intolerable que hi haja xiquets i xiquetes que passen fam en els centres educatius, a la qual cosa ha contribuït la decisió de determinats responsables polítics de retirar les ajudes a les famílies just quan més es necessiten, quan en només dos anys la xifra de pobresa infantil a Espanya ha sumat 205.000 menors als més dos milions que viuen en cases que estan per baix del llindar de la pobresa, increment que és conseqüència de l’assetjament a què estan sotmesos els drets de la ciutadania del país”.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas