Moncada en defensa del Barrranc del Carraixet

wCarraixetMoncada, junt amb altres representants de diversos municipis (Olacau, Bètera, Vinalesa, Alboraia, Almàssera, La Pobla de Vallbona, Nàquera, Tavernes Blanques, Bonrepòs i Mirambell, Alfara del Patriarca i Gàtova) es van reunir el passat 28 de setembre a l’Ajuntament d’Olocau per aportar solucions a la situació actual de deteriorament dels barrancs i afluents que conformen la xarxa hidrològica del Xúquer. Per la seua banda, el diputat Joan Baldovi (Compromís) ha defensat una esmena sobre el Barranc del Carraixet als Pressupostos Generals de l’Estat amb l’objectiu de crear-ne una via verda.

 

 

Onze representants municipals -entre ells, l’alcaldessa de Moncada, Amparo Orts i dos regidors de Medi Ambient-  van exposar l’estat de deteriorament que pateix el barranc del Carraixet, dins del Parc Natural de la Serra Calderona, un espai que anualment visiten milers d’usuaris.  Davant la manca de neteja i manteniment d’aquest espai, els esmentats representants van signar un manifest on sol.liciten a les administracions públiques -principalment a la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ)-  que posen amb urgència els mitjans necessaris per millorar-ne les condicions davant possibles situacions d’emergència,  tant a  l’hivern ahora que llegan épocas de gota fría y que los barrancos se convierten en puntos neuralgicos de posibles inundaciones com a l’estiu, quan la brossa acumulada hi augmenta el risc de propagació d’incendis.

Tots els presents van estar d’acord a presentar una moció en els ajuntaments que defense aquests espais, així com sol.licitar una reunió amb la presidenta de la CHJ, Maria Ángeles Ureña. A més a més, s’hi van comprometre a oferir solucions per al barranc, tot assumint costos necessaris, i valorar-lo com a punt d’unió de tots els municipis.

Per la seua part, tots els col.lectius de Compromís de pobles de vora El Carraixet ja havien signat el passat 12 de setembre un acord per exigir que els Pressupostos Generals de l’Estat del 2016 incloguen una inversió per a fer de les vores del Carraixet una via verda. De fet, el nostre diputat a Madrit, Joan Baldoví,defensà el 16 de setembre una esmena als pressuposts de la Diputada a les Corts Valencianes i de la Vicepresidenta de la Diputació de València.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas