Bules i papirs en els tallers de cultura clàssica a Sagunt

wtallersagunt15MARGARETO,N

El passat 23 de gener alumnes d’ESO visitaren el poble de Sagunt, concretament, una casa romana anomenada Domus Baebia. Varen fer diversos tallers amb la finalitat d’augmentar els coneixements sobre els romans i la seua cultura. Un dels tallers va consistir en què la monitora vestia l’alumnat amb robes típiques de l’època romana i explicava una mica la seua història com, per exemple, que la gent més poderosa portava lila en la vestimenta, que des de xicotets portaven un penjoll anomenat bula o que si els esclaus escapaven i els trobaven eren marcats a foc amb la paraula FVG que significava fugitiu.

 

Hi hagué un taller que consistia a fer una bula amb un fil i un tros de tela, en la qual dins ficaren un desig que volien que es fera realitat. Les bules com s’ha esmentat abans, eren un penjoll que es ficaven els romans des de xicotets; si eren adinerats les bules eren de metall però si no comptaven amb molts recursos econòmics eren de cuir.

Per últim, també varen fer un taller d’escriptura romana en el qual els alumnes escrigueren en papirs amb tinta casera, tal i com utilitzaven els romans.

L’activitat va ser programada pel departament de Cultura Clàssica i el de Geografia i Historia i els professors que van acompanyar l’alumnat a l’excursió van ser Amparo Perera i Juanjo Valero.

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas