A.mun presentarà candidatura a les eleccions municipals

wlogoamunDesprés d’un llarg anàlisi de la situació política i social del nostre poble, i fruït d’una profunda reflexió sobre quin és el nostre paper en la mateixa, A.MUN MONTCADA (Alternativa Municipalista d’Unitat Popular) hem acordat presentar candidatura a les eleccions municipals que tindran lloc el proper mes de maig.

 

No som un partit polític, per tant, la fórmula jurídica que adoptarem serà la d’una agrupació d’electors, això vol dir que la possibilitat de concórrer a les eleccions dependrà, en última instància, d’aconseguir les 500 signatures que avalen la nostra candidatura.

La decisió la prenem després de mesos d’esforços sondejant una possible confluència en una sola candidatura de canvi amb aquelles forces amb les que -a priori- es comparteixen uns mínims ideològics elementals (aprofundiment democràtic, justícia social i respecte per la cultura pròpia del nostre poble). No ha estat possible. Aquestes forces són Compromís, EUPV, Podem Montcada i els quatre promotors del grup Guanyem. Tot i això, encara que no ha estat possible aquesta candidatura unitària, sí s’han fet alguns passos importants, com ara que el Consell Ciutadà de PODEM MONTCADA done suport a A.MUN MONTCADA en aquestes eleccions municipals.

Igualment, hem tingut en compte l’opinió de la majoria d’assistents a la nostra Assemblea General del passat 21 de febrer, majoria que es va manifestar a favor d’una candidatura ciutadana d’unitat popular, combativa, sorgida dels moviments populars amb tradició reivindicativa al nostre poble, assembleària, horitzontal i que vaja més enllà de la simple suma de partits polítics. Aquesta majoria en l’Assemblea General va defensar A.MUN MONTCADA com l’única que realment recull aquesta condició.

No ha estat una decisió fàcil, però. Som conscients de la urgència social que tenen les classes populars del nostre poble, empobrides per un model econòmic fet a la mida dels grans empresaris i els poders financers, i la necessitat de transparència d’un ajuntament marcat pels casos de corrupció, el caciquisme i el clientelisme. Som conscients que l’existència de diverses candidatures a l’esquerra del PSOE poden crear divisió i desànim en una societat que demana canvi. Però també som conscients que els partits que es diuen d’esquerres al nostre poble han demostrat una incapacitat absoluta per construir i connectar amb una majoria popular a favor del canvi i la transformació social. No és temps de conformismes i acomodaments. És temps de canviar-ho tot, de transformar en lloc de reformar, de construir una democràcia real, participativa i transparent. I justa. No hi ha democràcia sense igualtat real i justícia social.

A.MUN MONTCADA naixem del carrer, som hereus d’una lluita que ve de lluny i som conscients que encara serà llarga. Pensem que ara és el moment de traslladar eixa veu a les institucions, però sense oblidar que el nostre espai vital és el carrer amb els moviments socials organitzats, amb la gent treballadora, amb els col·lectius que busquen alternatives des de la cooperació i la solidaritat. És d’allà d’on venim i és allà on ens trobareu.

No tenim res a perdre, i hem perdut la por. Com deia Vicent Andrés Estellés, «hi haurà un dia que ja no podrem més, i llavors ho podrem tot».

Compartir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Noticias relacionadas